Quiz - questions

Get YOUR OWN WEBSITE in a WEEK...@2000INR only

MCQs -> All Questions - DOWNLOAD

12 >>

1. (KBC8EP47) Arrange these items in order in which they are worn by a woman from top to bottom.

  • naak ki nathni
  • hoton ki laali
  • aakhon ka kajra
  • mathein ki bindia
Answer: DCAB


2. (KBC8EP47) Kathiawari,Marwari,Zanskari and Bhutia are all breeds of what animal found in India?

  • cow
  • bull
  • camel
  • horse
Answer: horse


3. (KBC8EP47) The spice saffron is obtained from which flower?

  • Rhododendron
  • Tulip
  • Crocus
  • Lady’s Slipper
Answer: Crocus


4. (KBC8EP47) After the battle of Kurukshetra who gave Yudhisthira lessons on Raj Dharma?

  • Krishna
  • Bhishma
  • Vidur
  • Ved Vyas
Answer: Bhishma


5. (KBC8EP47) Which of these countries has Narendra Modi not visited as prime minister of India?

  • Brazil
  • Bhutan
  • Japan
  • Bangladesh
Answer: Bangladesh


6. (KBC8EP47) For excellence in which sport did Yogeswar Dutt win the prestigious Rajiv Gandhi Khel Ratna award?

  • weight lifting
  • wrestling
  • boxing
  • shooting
Answer: wrestling


7. (KBC8EP47) Oesophagus, liver, pancreas and intestines are part of which system of a human body?

  • respiratory
  • reproductive
  • digestive
  • nervous
Answer: digestive


8. (KBC8EP47) The name of which of these cities means a fort?

  • Ambikapur
  • Dantewada
  • Jagdalpur
  • Durg
Answer: Durg


9. (KBC8EP47) By Which name was India’s first prime minister also known?

  • Mahatmaji
  • Sardarji
  • Rajaji
  • Panditji
Answer: Panditji


10. (KBC8EP46) What are LCD, LED, plasma with reference to television?

  • Display screens
  • set top boxes
  • remotes
  • lens
Answer: Display screens


12 >>