Quiz - books questions

Get YOUR OWN WEBSITE in a WEEK...@2000INR only

MCQs -> Books - DOWNLOAD

12 >>

1. "The Jungle Books" are more than just Mowgli. Which of these stories does not appear in "The Jungle Books"?

  • On Greenhow Hill
  • The White Seal
  • The Undertakers
  • Rikki-Tikki-Tavi
Answer: On Greenhow Hill


2. From whom did Mowgli get the idea for how to defeat the Dhole, the Red Dogs?

  • Buldeo
  • Akela
  • Kaa
  • Bagheera
Answer: Kaa


3. Who is the author of Nineteen Eighty-Four?

  • Aldous Huxley
  • Charles Dickens
  • George Orwell
  • Jules Verne
Answer: George Orwell


4. On which Greek island is Gerald Durrell's famous book "My Family And Other Animals" set?

  • Crete
  • Corfu
  • Mykonos
  • Spetses
Answer: Corfu


5. The footballer Roy of the Rovers appeared in which children's comic?

  • The Beano
  • The Whopper
  • The Dandy
  • The Tiger
Answer: The Tiger


6. Who is the author of Sense And Sensibility?

  • Jane Austen
  • E.M. Forster
  • Emily Bronte
  • Charlotte Bronte
Answer: Jane Austen


7. Who are "The Little People of the Rocks", who Mowgli uses against the Red Dogs?

  • Bees
  • Snakes
  • A neighbouring wolf pack
  • A kind of Indian fairy, or genii
Answer: Bees


8. "Tomorrow is just another day." Which famous American novel ends with this sentence?

  • Seeds
  • The Great Gatsby
  • Gone with the Wind
  • Roots
Answer: Gone with the Wind


9. Which “iconic” author appears on the cover of the Beatles Sgt Pepper LP?

  • Captain W. E. Johns
  • Sir Arthur Conan Doyle
  • Lewis Carroll
  • Rudyard Kipling
Answer: Lewis Carroll


10. Which author is Kipling referring to when he writes "He had 'jazzed' the motif of the "Jungle Books" and, I imagine, had thorougly enjoyed himself"?

  • Richard Adams
  • James Barrie
  • Edgar Rice Bourroughs
  • L. Frank Baum
Answer: Edgar Rice Bourroughs


12 >>